loading spinner
Republica Democrata Congo Mareste

Republica Democrata Congo

Republica Democrată Congo numită şi Congo-Kinshasa este o ţară din centrul Africii, a treia ca suprafaţă de pe continent.

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Republica Democrată Congo numită şi Congo-Kinshasa este o ţară din centrul Africii, a treia ca suprafaţă de pe continent.

RD Congo are ca vecini Republica Centrafricană şi Sudan la nord, Uganda, Rwanda, Burundi şi Tanzania la est, Zambia şi Angola la sud şi Republica Congo la vest. Ţara are o ieşire îngustă la Oceanul Atlantic.

Numele de "Congo" (înseamnă vânător) provine de la grupul etnic Bakongo, grup ce trăieşte în bazinul fluviului Congo. Numele fostei colonii belgiene (Congo Belgian) a fost schimbat după independenţă.

În 1971 numele a fost schimbat din nou, din Congo-Kinshasa (după numele capitalei sale; pentru a putea fi deosebit de Republica Congo sau Congo-Brazzaville) în Zair. La acest nume s-a renunţat în 1997.

Din 1998 ţara a suferit mult din cauza celui de-al doilea război din Congo, unul dintre cele mai ucigătoare conflicte de după al doilea război mondial.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: