loading spinner
Noua Zeelanda Mareste

Noua Zeelanda

Noua Zeelandă (Aotearoa în maori, New Zealand în engleză) este o ţară cu două mari insule şi multe insule mici în sud-vestul Oceanului Pacific.

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Noua Zeelandă (Aotearoa în maori, New Zealand în engleză) este o ţară cu două mari insule şi multe insule mici în sud-vestul Oceanului Pacific.

Printre naţiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelandă are cea mai mare şi aproape cea mai industrializată economie şi este doar a doua după Papua Noua Guinee ca populaţie.

Noua Zeelandă este notabilă pentru izolarea ei, fiind separată de Australia, la Nord-Vest, prin Marea Tasmaniei (cam 2000 km distanţă).

Cei mai apropiaţi vecini sunt Noua Caledonie, Fiji şi Tonga. Majoritatea populaţiei este formată din Descendenţii Europeni (Pakeha - în limbajul localnicilor), indigenii Māori fiind cea mai mare minoritate. Non-Māori Polinezienii (samoanii) şi populaţia Asiatică au de asemenea minorităţi importante, în special în oraşe.

Oficial, Elisabeta a II-a a Marii Britanii este Regina Noii Zeelande şi este reprezentată în ţară de non-politicul Guvernator-General al Noii Zeelande.

Puterea politică este deţinută de Primul Ministru care este conducătorul guvernului în Parlamentul Noii Zeelande, ales democratic.

Monarhia Regatului Noii Zeelande include Insulele Cook şi Niue, care sunt total auto-guvernate, Tokelau, care se transformă în forma auto-guvernată, şi Colonia Ross pe care Noua Zeelandă o revendică în Antarctica.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: