loading spinner
Nauru Mareste

Nauru

Nauru, oficial Republica Nauru, este o ţară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud.

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Nauru, oficial Republica Nauru, este o ţară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud.

Cel mai apropiat vecin este Insula Banaba din Republica Kiribati, 300 km spre est.

Nauru este cea mai mică ţară insulară din lume, având o suprafaţă de doar 21 km², cea mai mică republică independentă şi singurul stat din lume fără o capitală desemnată oficial.

Locuită iniţial de micronezieni şi polinezieni, Nauru a fost anexată şi numită colonie de Germania la sfârşitul secolului al XIX-lea, devenind teritoriu sub mandatul Ligii Naţiunilor administrat de Australia, Noua Zeelandă şi Marea Britanie în timpul Primului Război Mondial.

Insula a fost ocupată de Japonia în al Doilea Război Mondial, iar apoi a intrat din nou sub sub mandatul Ligii Naţiunilor.

Nauru şi-a câştigat independenţa în 1968. Nauru este o insulă fosfatică de origine coraligenă, iar principală activitate economică încă din 1907 este exploatarea fosfaţilor şi comercializarea acestora.

Odată cu epuizarea rezervelor de fosfaţi, mediul înconjurător se degradează serios din cauza mineritului şi de aceea guvernul din Nauru a recurs la metode neobişnuite pentru a obţine venituri.

În anii 1990, Nauru a devenit imediat un paradis fiscal şi un centru al spălării banilor.

Începând cu 2001, ţara a acceptat ajutor din partea guvernului australian; în schimbul acestui ajutor, Nauru a găzduit până în 2008, un centru de detenţie de coastă care a adăpostit şi pregătit pe cei care care doreau azil politic de la Australia.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: