loading spinner
Republica Chineza Mareste

Republica Chineza

Republica Chineză (în limba chineză tradiţonală: 中華民國; în limba chineză simplificată: 中华民国) este un stat din Asia Orientală.

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Republica Chineză (în limba chineză tradiţonală: 中華民國; în limba chineză simplificată: 中华民国) este un stat din Asia Orientală.

În anul 1950, ca urmare a Războiului Civil Chinez, forţele naţionaliste reprezentate de partidul Kuomintang au pierdut controlul asupra Chinei continentale, avînd sub jurisdicţia de facto, doar grupul de insule Taiwan, Insulele Pescadores, Kinmen şi Matsu.

Totuşi, guvernul Kuomintang a continuat să pretindă că reprezintă întreaga naţiune chineză.

Ca urmare a faptului că cea mai mare parte a Chinei era controlată de comunişti, pe plan internaţional cele mai multe ţări au recunoscut Republica Populară Chineză drept guvern al Chinei, iar pentru Republica Chineză s-a folosit în mod obişnuit denumirea de "Taiwan".

Din motive politice, în cadrul organizaţiilor internaţionale, pentru Republica Chineză este deseori folosită denumirea de "China Taipei". În ultima perioadă în Taiwan s-a dezvoltat o mişcare de opoziţie la Kuomintang, care doreşte proclamarea oficială a independenţei Taiwanului.

În alegerile din 2000 a fost ales preşedinte al Republicii Chineze Chen Shui-bian, primul conducător care nu provenea din Kuomintang.

Totuşi, independenţa Taiwanului nu a fost proclamată oficial, deoarece Republica Populară Chineză a anunţat că în acest caz va începe un război, cît şi datorită faptului că în opinia publică din Taiwan părerile asupra necesităţii proclamării oficiale a independenţei faţă de Republica Populară Chineză sînt împărţite.

De facto însă, Taiwanul este un stat independent.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: