loading spinner
Japonia Mareste

Japonia

Steagul naţional al Japoniei este rectangular, de culoare albă cu un disc roşu în centru. Numele discului roşu, şi prin extensie numele drapelului, este 日の丸 hi no maru (lit. discul soarelui).

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Steagul naţional al Japoniei este rectangular, de culoare albă cu un disc roşu în centru. Numele discului roşu, şi prin extensie numele drapelului, este 日の丸 hi no maru (lit. discul soarelui).

 

Istorie Legenda spune ca în secolul al XIII-lea, când mongolii veneau să invadeze Japonia (anii 1274 şi 1281), preotul budist Nichiren i-a oferit shogunului un steag asemănător cu cel de astăzi.

Shogunatul Tokugawa (1603-1867) a adoptat steagul pentru navele sale la începutul secolului al XVII-lea, iar în secolul al XIX-lea a decretat ca toate navele japoneze să arboreze steagul alb cu disc roşu.

Guvernul Meiji a desemnat oficial folosirea steagului de către toate navele comerciale şi militare ale Japoniei.

Deşi a fost folosit multe secole de facto ca steag naţional, adoptarea oficială s-a făcut doar recent, pe 13 aprilie 1999.

Steagul în care discul roşu are 16 raze a fost folosit de Marina Japoneză până la sfîrşitul celui de-al doilea război mondial şi este folosit astăzi de Forţele de Autoapărare Maritime; el este un steag militar şi nu trebuie confundat cu steagul naţional.

Reglementări În 1870 erau în vigoare două legi privitoare la dimensiunile steagului: în cazul navelor militare proporţia laturilor era de 2:3 cu discul exact în mijloc (decretul Nr. 651 din 3 octombrie 1870), iar pentru navele comerciale proporţia era de 7:10 cu discul deplasat spre băţul steagului cu 1/100 din lungime, pentru ca împreună cu grosimea băţului să apară în centru (decretul Nr. 57 din 27 ianuarie 1870).

 

Steagul folosit astăzi, conform decretului Nr. 127 din 13 aprilie 1999, se execută după următoarele specificaţii:

* suportul rectangular este alb şi are proporţia de 2:3;

* discul are diametrul egal cu 3/5 din latura mai scurtă şi se dispune exact în centru;

* culoarea discului este 紅色 beni-iro, un roşu intens.

 

 

Culoarea beni-iro se extrage în mod tradiţional din petalele de 紅花 beni-bana (Carthamus tinctorius), o specie de şofrănel.

Numele beni-iro este de asemenea folosit pentru a desemna culoarea rujului de buze (口紅 kuchi-beni).

Prin comparaţie, roşul de pe steagul României are altă nuanţă:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: