loading spinner

Uruguay

Uruguay (Numele oficial în spaniolă Format:Lang-es; API: /re'puβlika oɾjen'tal del uɾu'ɰwaj/, Repubilca Orientală Uruguay) e o ţară localizată în partea sud-estică a continentului sudamerican.

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Capitala statului Uruguay este Montevideo cu 1325968 locuitori (2004).

Este o republica prezidentiala

Uruguay (Numele oficial în spaniolă Format:Lang-es; API: /re'puβlika oɾjen'tal del uɾu'ɰwaj/, Repubilca Orientală Uruguay) e o ţară localizată în partea sud-estică a continentului sudamerican.

Are o populaţie de 3,3 milioane, din care 1,7 milioane trăiesc în capitala Montevideo şi în aria sa metropolitană.

La nord e mărginită de Brazilia, şi de Argentina pe malul ambelor râuri Uruguay şi Rio de la Plata. La sud-est e marginită de oceanul Atlantic.

Ca dimensiuni e a doua ţară dintre cele mai mici din America de Sud, e mai mare doar decât Suriname.

Montevideo a fost fondat se spanioli în sec. 18, ca o fortificaţie militară. Uruguay şi-a câştigat independenţa în 1828 ca urmare a luptelor între trei puteri, Spania, Argentina, Brazilia. Sistemul politic e democraţie constituţională, unde preşedintele ales are rolurie de şef al executivului şi cel de şef al statului.

În conformitate cu ”Transparency International” Uruguay e a doua în lista celor mai puţin corupte ţări ale Americii Latine, după Chile.

Politica şi condiţiile de muncă fiind una dintre cele mai libere de pe continent.

Populaţia fiind în proporţie de până la 88% descendenţi europeni. Mai puţin de 2/3 din populaţie se declară Romano-Catolici.

Etimologie. Numele "Uruguay" vine din limba Guarani, şi are posibil mai multe înţelesuri.

 

Unele posibilile versiuni ale cuvântului sunt:

* "Râul ţarii urilor": versiune atribuită lui Felix de Azara, care sugerează că numele ţării provine de la o mică pasăre numită uru, nativii de pe malurile râului Uruguay

* "Râul chanchilelor colorate": interpretare poetică atribuită lui Juan Zorrilla de San Martín.

* "Râul Melcilor": intrepretare atribuită unui colaboratorator al echipei lui Félix de Azara (arugua, "melc", şi y, "apa")

* "Râul celor ce aduc hrană": versiune anonimă larg popularizată, din momentul descoperirii unui document vechi scris de cărugărul iezuit Lucas Marton.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: