loading spinner
Brazilia Mareste

Brazilia

Drapelul Braziliei este de formă dreptunghiulară cu un fond de culoare verde, pe care se găseşte centrat un romb mare de culoare galbenă.

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Drapelul Braziliei este de formă dreptunghiulară cu un fond de culoare verde, pe care se găseşte centrat un romb mare de culoare galbenă.

În interiorul rombului se găseşte un cerc de culoare indigo, pe care se găsesc presărate douăzeci şi şapte de stele albe având cinci dimensiuni diferite.

Toate stelele, reprezentând cele 26 de state federale ale Braziliei, cu excepţia uneia, care semnifică districtul federal al capitalei ţării, Brasilia, se găsesc sub o bandă albă curbată concav pe care se găseşte scris cu verde motto-ul "Ordine şi progres" (în limba portugheză Ordem e Progresso).

Acest steag este uneori denumit, voit afecţionat, Auriverde, ceea ce înseamnă "auriu-verde" sau "[de] auriu [şi] verde".

Acest steag, care reprezintă etapa modernă a istoriei Braziliei, a fost adoptat la 19 noiembrie 1889.

Conceptul acestuia a fost munca lui Raimundo Teixeira Mendes, având colaboratori pe Miguel Lemos şi Manuel Pereira Reis. Designul efectiv al steagului aparţine lui Décio Vilares.

Actualul steag naţional, care este reprezentat aici, având distribuţia de 26 + 1 = 27 de stele, reprezintă designul originar cu foarte mici modificări, fiind adoptat la 12 mai 1992 conform Legii 8.421 in 11 mai 1992.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: