loading spinner

Bolivia

Drapelul Boliviei a fost adoptat în 1851.

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Drapelul Boliviei a fost adoptat în 1851.

Atât drapelul de stat cât şi cel militar sunt identice, un tricolor având trei benzi orizontale de aceeaşi lăţime, egală cu o treime din lăţimea steagului, colorate în culorile roşu, galben şi verde, fiind aranjate de sus în jos în această ordine.

Pe culoarea galben, la intersecţia diagonalelor, se găseşte stema ţării.

Drapelul civil, respectiv însemnele ţării nu au stemă.

Conform unei surse, culoarea roşie semnifică animalele Boliviei, respectiv armata sa de eliberare, în timp ce verdele semnifică fertilitatea, iar galbenul resursele minerale subpământene.

Un alt steag important al Boliviei este Wiphala, care se poate vedea adesea fluturând în această ţară. În ciuda faptului că Bolivia este o ţară fără ieşire la mare, totuşi există o emblemă navală utilizată de Marina Boliviei pe râuri şi lacuri.

Aceasta constă dintr-un câmp de culoare albastru deschis, bordată de nouă pentagoane stelate de culoare galbenă, la care se adaugă o a zecea stea mult mai mare, de asemenea galbenă, aflată în mijlocul dreptunghiului liber din stânga jos.

Cele nouă stele reprezinte cele nouă departamente ale Boliviei, iar cea de-a zecea reprezintă zona care permitea Boliviei acceesul la mare al ţării, zonă care a fost pierdută după războiul numit Războiul Pacificului (uneori denumit şi Războiul salpetrului), care a avut loc în 1884, opunând Peru şi Bolivia, de o parte, respectiv Chile, susţinută puternic de interese britanice, pe de altă parte.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: