loading spinner
Mexic Mareste

Mexic

Steagul Mexicului este un dreptunghi vertical tricolor constând din trei zone egale în culorile verde, alb şi roşu având stema naţională axată în centrul zonei albe.

Mai multe detalii

28,56 ron cu TVA

Informatii

Steagul Mexicului este un dreptunghi vertical tricolor constând din trei zone egale în culorile verde, alb şi roşu având stema naţională axată în centrul zonei albe.

Deşi semnificaţia culorilor de-a lungul timpului s-a schimbat, culorile au rămas constante de la adoptarea acestora la sfârşitul războiului de independenţă al Mexicului faţă de Spania.

Prezentul steag a fost adoptat în 1968, dar designul general al steagului păstrează structura primul drapel al Mexicului independent, cel din 1821.

Actualele simboluri naţionale ale ţării continuă să fie folosite începând cu 1984.

În 1821, la vremea adoptării primului steag al Mexicului, tricolorul Italiei, care prezintă aceleaşi trei culori, cu aceeaşi distribuţie verticală, nu era utilizat.

În plus, actualul steag al Mexicului are ca semn distinctiv, pe culoarea alb, stema ţării.

 

În cadrul stemei, culorile roşu, alb şi verde reprezintă culorile armatei de eliberare naţională mexicane iar emblema centrală este o pictogramă aztecă pentru a sugera cum se interpretează, conform unor legende, alegerea locului pentru oraşul capitală a imperiului aztec, Tenochtitlan, pe ruinele căruia a fost construită actuala capitală, Ciudad de México.

Forma stemei a fost revizuită ultima dată în 1968, dar nu şi designul acesteia.

De-a lungul istoriei, steagul ţării s-a schimbat de patru ori într-un mod semnificativ, după cum designul stemei şi raportul dintre lungimea şi lăţimea câmpului drapelului a fost modificat.

Oricum, stema Mexicului conţine aceleaşi elemente, un vultur cu un şarpe în ciocul său, aflându-se în vârful unui anumit cactus, aparţinând genului opuntia, care, la rândul său, se află pe o rocă, care se află deasupra apei unui lac.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: