loading spinner

Canada

Steagul Frunzei de Artar a fost continuu folosit in mod oficial de la adoptarea sa de catre Parlamentul Canadei in 1965.

Mai multe detalii

28,56 ron cu TVA

Informatii

Steagul national al Canadei (in engleza, The National Flag of Canada, cunoscut popular ca Maple Leaf, respectiv, in franceza, l'Unifolié, "uni-frunzat") este un steag bicolor, alb si rosu, cu o proportie de 1 : 2 intre latime si lungime, avand ii mijlocul sau un patrat alb in care se gaseste desingul stilizat al unei frunze de artar, colorata in rosu, avand forma unui poligon cu o axa verticala de simetrie cu 11 varfuri si 22 de laturi.

Patratul alb, este flancat de doua dreptunghiuri rosii, care impreuna ar forma un al doilea patrat, avand aceeasi culoare rosie ca si modelul frunzei.

Canada, mai ales dupa primul razboi mondial, a utilizat din ce in ce mai frecvent diferite variante ale steagului cunoscut sub numele de Canadian Red Ensign, care a functionat, de facto, ca un steag national al Canadei, impreuna cu U n i o n J a c k, desi nu a fost niciodata aprobat de Parlamentul tarii.

Este cunoscut faptul ca Mackenzie King, prim ministrul Canadei pentru o perioada de 21 ani, servind intermitent mai multe mandate intre 1921 si 1948, a dorit sa utilizeze steagul Red Ensign ca o forma intermediara de trecere spre un steag national distinctiv, astfel determinand printre canadieni ideea constiintei nationale si a unui steag national.

Steagul Frunzei de Artar a fost continuu folosit in mod oficial de la adoptarea sa de catre Parlamentul Canadei in 1965.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: